9.3.2020

Going Abroad: Ensimmäiset viikot Itävallassa

Ensimmäiset viikot takana Itävallassa ja fiilis on tosi hyvä! Lennon laskeuduttua Wieniin jatkoin matkaa kohti Kapfenbergin kaupunkia. Junalaiturilla minua odotti yksi, jos toinenkin koulun opiskelija, jotka ottivat minusta kopin. Pienen kävelymatkan jälkeen saavuimme opiskelija-asuntolalle, jossa minua odotti uudet kämppikset.

Asetuin taloksi kahden hollantilaisen opiskelijan kanssa ja yhteiselämä on sujunut toistaiseksi hyvin! Asuntola tarjoaa yhteiset tilat, josta löytyy mm. biljardipöytä. Lisäksi kellarista löytyy kuntosali, joka otettiin heti käyttöön. Kyseisessä asuntolassa asusteli suomalaisia ennen minua ja he olivat asettaneet lipun valmiiksi näytille.

Viikonloppua seurasi orientaatioviikko, joka pidettiin Grazin kaupungissa. Pääsimme vierailemaan mm. modernin taiteen museossa, ja meille järjestettiin oma pieni kaupunkikierros. Viikolla osallistuimme myös Erasmus -tapahtumaan, jossa kaikki vaihto-opiskelijat kokoontuivat illanviettoon Grazin keskustassa. Illan aikana onnistuin löytämään myös suomalaisia opiskelijoita, mikä oli positiivinen yllätys.

Kaupunkimaisemaa Grazin kaupungista
Graz

Päädyimme viikon aikana myös suunnittelemaan päiväreissua vuoristoon ja siitähän innostui kerralla useampi. Viikonloppuna keräsimme autollisen porukkaa ja suuntasimme Präbichl nimiseen kylään vuokra-autolla, josta jatkoimme lumikenkien avustuksella laskettelukeskuksen huipulle. Huipulla sitä menikin sanattomaksi, kun kääntyi katsomaan maisemia kiipeämisen jäljiltä. Nautimme lounaan huipulla, ja pienen valokuvaustuokion jälkeen aloitimme laskeutumisen. Useampi meistä oli ensimmäistä kertaa lumikengät jalassa, ja kokemus oli kaikin puolin positiivinen, minkä vuoksi seuraava reissu onkin jo suunnitteilla.

Luminen vuoristomaisema laskettelukeskuksen huipulta
Präbichl

Tapahtumatäytteisen viikon jäljiltä oli aika asennoitua kouluarkeen Kapfenbergissä. Maanantaina meitä odotti paperityöt ja lukujärjestyksien rakentelu, jota seurasi ryhmäaktiviteetit vaihto-opiskelijoiden kanssa. Loppuviikon aikana aloiteltiin ensimmäisiä kursseja.

Parkkipaikka FH Joanneum University of applied sciences -koululla
FH Joanneum University of applied sciences

Terveisiä Itävallasta!
– Janne Heinikoski

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!