20.1.2020

Going Abroad: Itävalta

Uusi Going Abroad -bloggaajamme Janne Heinikoski kertoo ajatuksiaan ja fiiliksiään vaihtoon lähtemiseen ja hakuprosessiin liittyen. Hyppää Jannen kanssa Itävallan upeisiin maisemiin seuraamalla kevään mittaan OSAKOn blogia sekä Jannea Instagramissa.

Hei,

Olen Janne Heinikoski ja opiskelen tieto- ja viestintätekniikkaa Oulun ammattikorkeakoulussa. Ensimmäisestä lukuvuodesta lähtien minulla oli tavoite hakea vaihto-opiskelemaan. Vanhempien opiskelijoiden rohkaisemana sekä kuultuani muiden ihmisten kokemuksia, päätin hakea Itävaltaan vaihtoon.

Aluksi hakuprosessi tuntui stressaavan, sillä en hahmottanut, millainen vaikutus vaihdolla voi olla varsinaisten opintojen kulkuun. Lukuiset tapaamiset tutkintovastaavan sekä muiden opettajien kanssa antoivat kuitenkin itsevarmuutta lähteä kokeilemaan opiskelua ulkomailla. Hakuprosessin aikana minua avustivat kansainvälisten palveluiden- sekä vastaanottavan instituutin henkilöstö. Välillä viestittely tuntui hidastuvan Itävallan suuntaan, mutta tällaisessa tilanteessa oma aktiivisuus palkitsi, ja pienellä hoputuksella paperityöt saatiin ajallaan alta pois.

Kun minut hyväksyttiin opiskelemaan, niin vastaanottava korkeakoulu tarjosi heti opiskelija-asuntoa, jonka otin vastaan. Nyt lentoliput ostettuna on luvassa odotusta, ja tämä on luultavasti turhauttavin vaihe, sillä kaikki ajatukset ovat kiinni vaihtoon lähdössä. Odotusta on luvassa vielä ystävänpäivään saakka, kunnes lennän Itävaltaan ja aloitan korkeakouluopintojeni odotetuimman vaiheen.

Seikkailua voi seurata Instagramista: ”jannhein”. Lisäksi tulen tuottamaan blogikirjoituksia kuukausittain OSAKOn blogiin.

Mahtavaa vuoden aloitusta kaikille

Janne Heinikoski

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!