26.10.2020

Hae OSAKOn hallitukseen vuodelle 2021!

Haemme nyt innokkaita ja aktiivisia hallituslaisia, jotka ovat valmiita kehittämään OSAKOn toimintaa ja kehittymään samalla itse vaikuttamistyön, tapahtumajärjestämisen tai yhteisöviestinnän osaajiksi!

Opiskelijakunnan hallitukseen valitaan uudet toimijat vuodeksi 2021 edustajiston järjestäytymiskokouksessa marraskuun loppupuolella tai joulukuun alussa.

Mikä ihmeen hallitus?

OSAKOn hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, 1–2 varapuheenjohtajaa ja neljästä kuuteen jäsentä. Heidän tehtävänään on opiskelijakunnan toiminnan toteuttaminen käytännön arjessa. Hallituksen tehtäviin kuuluu mm. tapahtumien järjestäminen, tuutoritoiminnan järjestäminen sekä kulttuuritoiminnan koordinointi Oamkin vaihto-opiskelijoille. Lisäksi hallitus edustaa Oamkin opiskelijoita viikoittain monissa eri työryhmissä.

Hallitukselle maksetaan palkkiota kesä- ja heinäkuuta lukuun ottamatta ympäri vuoden. Palkkio vastaa noin opintotuen ja yleisen asumistuen suuruista summaa kuukausittain. OSAKOn hallitus on työhallitus, joten se vaatii ajallisesti melko isoa sitoutumista. Hyvällä ajankäytön hallinnalla hallitustyön ohessa voi kuitenkin ehtiä myös suorittamaan joitain opintoja ja/tai työskentelemään. Hallituksen lisäksi päivittäistä toimintaa pyörittää opiskelijakunnan työntekijät.

Uusi hallitus jakaa itse omat vastuualueensa hallituksen järjestäytymiskokouksessa. Tämän vuoksi esimerkiksi nykyiset vastuualueet eivät ole pysyviä, vaan niitä voidaan jakaa eri tavoin hallituksen kesken yhteisesti sopimalla. Vastuualueiden nykyisen jakautumisen voi tarkistaa yhteystiedoista: http://osakoweb.fi/yhteystiedot/.

Miten haen?

Edustajisto tekee päätöksen hallitukseen valittavista henkilöistä. Hallitusvalintojen pohjatyötä tekee neuvottelukunta, jossa on edustettuna kaikki vaaliliitot. Neuvottelukunta valmistelee järjestäytymiskokoukseen pohjaesityksen hallituksen kokoonpanosta. Edustajisto voi hyväksyä tai hylätä pohjaesityksen. Jos esitystä ei hyväksytä, se raukeaa ja valinnoissa siirrytään suhteelliseen vaalitapaan.

Voit siis tulla valituksi hallitukseen useammallakin tavalla. Jos haluat mahdollisuuden tulla nimetyksi pohjaesitykseen, voit lähettää hakemuksen sähköpostitse osoitteeseen osako@osakoweb.fi viimeistään 18.11. Hakemus on vapaamuotoinen, mutta voit käyttää apunasi esimerkiksi joitain näistä apukysymyksiä:

Miksi haet hallitukseen?
Mikä pesti sinua kiinnostaa ja miksi?
Miksi sinut pitäisi valita hallitukseen?
Hallitustyöskentely on paljolti yhdessä tekemistä. Miten kuvailisit tiimityötaitojasi?
Millaista hallitustyöskentelyn kannalta hyödyllistä kokemusta sinulla on?

Ehdit ilmoittaa kiinnostuksestasi hallitustehtäviin myös järjestäytymiskokouksessa. Hakemuksen lähettäneille lähetetään kutsu kokoukseen, jossa hekin saavat vielä tilaisuuden esittäytyä. Kokoukseen voi osallistua paikan päällä tai virtuaalisesti, ja sen tarkemmasta ajankohdasta tullaan tiedottamaan myöhemmin. Jos haluat osallistua kokoukseen etäyhteydellä, voit olla yhteydessä edustajiston puheenjohtajaan: nina.lyytikainen@osakoweb.fi.

Uuden hallituksen perehdyttäminen tapahtuu joulukuun ja tammikuun aikana. Perehdyttämisen tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin. Jos haluat tietää lisää hallitustoiminnasta tai hausta, ota rohkeasti yhteyttä OSAKOn porukkaan. Julkaisemme myös lähiaikoina enemmän infoa eri pesteistä, ja niihin liittyvistä tehtävistä. Pysykää kuulolla!

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!