6.4.2020

Going Abroad: Karanteenielämää osa 1

Maaliskuun ensimmäiset viikot olivat täynnä tekemistä. Kaikki kurssit täydessä vauhdissa ja useampi viikonloppu oli täynnä suunnitelmia. (Kuva Madereckista)

Wien

Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu lähti käyntiin Wienissä. Matkustin aamun ensimmäisellä junalla, joka mahdollisti oikein kattavan päiväreissun. Loputon määrä vanhaa arkkitehtuuria ja… turisteja.

 Schönbrunnin linna, Wien
Schönbrunnin linna, Wien

Hallstatt

Wienin päiväreissua seurasi matka Hallstattin kaupunkiin. Yksi tunnetuimpia kaupunkeja Itävallassa, joka viehättää niin paljon turisteja, että kyseisen kaupungin hallitus meinaa rajoittaa järjestettäviä turistimatkoja tulevaisuudessa. Kaupunki on täysin vuorien ympäröimä, jonka vuoksi oma huomio karkasi täysin vuoristomaisemiin kaupungin sijasta.

Hallstatt, kuvassa vuori ja järven rannalla oleva pieni kaupunki, jossa kaunis vanha kirkko
Hallstatt

Mixnitz

Seuraavan aamuna olin jo aivan väsynyt, mutta puhelin soi, ja kutsu kävi patikoimaan. Tunnin sisällä olin junassa matkalla Mixnitzin kylään, jonka välittömässä läheisyydessä sijaitsee todella paljon vaellusreittejä. Vasta paikan päällä selvisi, keitä kaikkia patikoimaan oli tulossa. Joukkomme koostui kahdesta norjalaisesta, ja yhdestä saksalaisesta minun lisäksi. Matka kilometrin korkeuteen taittui nopeasti ja ylhäällä meitä odotti luola, jota kävimme varovasti tarkastelemassa.

Saavuimme myöhemmin vielä toiselle reissulle samaan osoitteeseen, kun omasta kaupungista löytyi lisää halukkaita näkemään kyseisen luolan. Paikan päällä meitä odottikin yllätys, kun pääsimme näkemään paikallista eläinkantaa todella läheltä. Ylempää vuorelta kuului lehtien kohinaa, jonka vuoksi ajattelimme kohtaavamme paikallista väkeä, mutta sieltä paljastuikin kokonainen vuorikauriiden perhe. Hetken tuijottelun jälkeen eläimet karkasivat juosten paikalta, mutta onnistuin kuitenkin saamaan nopean kuvan uroskauriista. Mahtava kokemus!!

Vuorikauris patikointiretkellä Mixnitzissä
Vuorikauris patikointiretkellä Mixnitzissä
Vuorimaisema,  Röthelstein, Mixnitz
Röthelstein, Mixnitz

Tauplitz

Edellä mainitun patikoinnin ja matkustelun jälkeen koronatilanne alkoi kiihtyä ja Tirolin osavaltion alueella annettiin lausunto laskettelukeskusten sulkemisesta etuajassa. Tässä vaiheessa olin jo luopunut suunnitelmista matkustaa Tirolin suuntaan ja aloin tajuta tilanteen vakavuuden. Siitä huolimatta nappasin yhden kaverin mukaan laskettelemaan lähempänä sijaitsevaan laskettelukeskukseen päivää ennen kuin kaikki suljettaisiin. Onneksemme laskettelemassa ei ollut juuri ketään. Rinteet miltei tyhjinä, emmekä jakaneet hiihtohissejä tuntemattomien kanssa ollenkaan. Oliko silti itsekästä lähteä varoituksista huolimatta laskettelemaan? Kyllä, mutta tiedostaen sen, ettei toista mahdollisuutta välttämättä tule tein mielestäni oikean valinnan.

Laskettelurinne Tauplizissä
Tauplitz

Karanteenielämää

Koronatilanne jatkoi kiristymistä kuun loppua kohden ja nyt on 2 viikkoa takana karanteenissa. 5 henkilön kokoontumiset ovat vielä sallittuja, mutta muuten kaiken ulkona liikkumisen tulee tapahtua yksin tai samassa taloudessa olevien kanssa. Omat kämppikset ovat paenneet tilannetta kotikaupunkeihin, mikä sai olon tuntumaan yksinäiseltä aluksi. Sitten kuitenkin tajusin, että minulla onkin koko jääkaapin tila käytössä, mikä piristi todella paljon. Toistaiseksi kaikki kurssit jatkuvat etäopetuksena, joka on osoittautunut toimivan todella hyvin. Tasapainona tälle toimii patikointi kotikaupungin välittömässä läheisyydessä, sillä eihän ulkona kävelyä ole rajoitettu.

Rennfeld, kuvassa risti ja metsäistä vuoristomaisemaa
Rennfeld

Neljän seinän sisällä oleminen väsyttää, turhauttaa ja ajatuskin siitä mitä kaikkea siistiä piti vaihdon aikana tehdä, pistää todella surulliseksi. Nyt kyseenalaistan pysymistä täällä melkein päivittäin. Kuitenkin verratessani Suomeen palaamisen seuraamuksia, niin tajuan taas, miksi täällä vielä ollaan. Kyseessä on kuitenkin vakava maailmanlaajuinen ongelma, että tässä pitää vaan unohtaa hauskanpito ja keskittyä siihen mikä on oikeasti tärkeätä. Pysykää terveinä!

Terveisin

Janne

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!