4.6.2019

Kevään Kela-tärpit opiskelijalle: tsekkaa nämä

Kesän lähestyessä tavallinen opiskelija-arki muuttuu monella opiskelijalla. Osa menee kesätöihin ja osa valmistuu ja siirtyy työelämään. On myös monia, jotka tekevät kesäopintoja. Kaikkia näitä yhdistää se, että opiskelijan on oltava jollain tavoin yhteyksissä Kelaan. Siis miksi, ja missä asioissa? Kokosimme yleisimmät tapaukset tähän artikkeliin.

Mitä jos opintotuki loppuu?

Selvitä voisitko saada tukiaikaan pidennystä. Se on mahdollista, jos opinnot ovat viivästyneet sairauden tai muun painavan syyn takia. Jos et voi saada tukiaikaan pidennystä, voit hakea Kelalta toimeentulotukea. Lisää näistä, sekä muita keinoja miten rahoittaa opiskelut, katso lisää täältä.

Hae kesäopintotukea

Jotta voit saada kesäopintotukea kesällä suoritettaville opinnoille, kannattaa kesäajan opintotuki hakea mahdollisimman pian. Kesäopintotukea voi saada luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen. Muistathan kuitenkin, että kesäopintotuki kuluttaa myös tukikuukausiasi.

Kesätyötulojen vaikutus tukiin

Hurraa, kesätöitä! Tarkistathan kuitenkin, että tulojen muutos ei vaikuta asumis- tai opintotukeesi. Jos tulosi suurenevat huomattavasti kesän aikana, asumistukesi tarkistetaan.

Jos saat opintotukea, huolehdithan siitä että vuositulosi eivät ylitä opintotuen vuositulorajaa.

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!