14.2.2019

Muuttosuunnitelmia ja uudistuksen tuulia

Meilllä opiskelijakunta OSAKOn vuosi on käynnistynyt vauhdilla! Keväällä on tulossa paljon muutoksia arkeen, ja Linnanmaalle muutto sekä erilaiset tapahtumat työllistävät hallitusta.

Jo viime vuonna päätimme tuoda uuden digikortin Frankin tilalle. Sen käyttöönotto lähestyy hyvää vauhtia ja uuden digikortin tieltä hoidetaan pois vielä viimeisiä tietoteknisiä asioita. Tämä on varmaankin yksi isoista muutoksista, joka näkyy selkeästi jäsenistöllemme.  Tiedotamme tästä uudesta kortista lisää, kunhan voimme kertoa tarkkoja päivämääriä käyttöönoton suhteen. Pysykäähän kuulolla!

Toinen iso muutos, joka näkyy erityisesti toimiston porukan arjessa, on muutto Kotkantien kampukselle huhtikuun lopulla. Muutto kampukselle helpottaa monin tavoin arkea, sillä suurin osa Oamkin työryhmistä kokoontuu Kotkantiellä ja meillä on lähes niissä kaikissa edustaja. On myös mukavaa olla ihan eri tavalla lähellä opiskelijoita, ja se varmasti tuo meillekin ihan uudenlaisia tuulia toimintaan! Kuitenkin on tärkeää muistaa, että elämää on muuallakin kuin Kotkantiellä: Oamkin opiskelijoita löytyy niin Kontinkankaalta, Raksilasta kuin Oulaisistakin.

Kotkantien kampus ja Teuvo Pakkalan kadun kampus muuttavat uusiin tiloihin Linnanmaalle vuonna 2020. Tällä hetkellä Oamk ja Oulun yliopisto suunnittelevat yhteistyökuvioita yhteiselle kampukselle, ja olemme osallistuneet suunnittelutyöhön aktiivisesti. Tällä pyrimme varmistamaan, ettei ammattikorkeakouluopiskelijoiden asema kärsi. Yhteistyö ja yhteinen kampus tuovat varmasti paljon mahdollisuuksia ja haluamme osaltamme varmistaa yhteistyön ja muuton sujuvuuden.

Linnanmaalle muutto tarkoittaa muutakin kuin yhteistyötä koulujen välillä. Emme halua, että sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita unohdetaan, vaan vaikutustyötä tehdään myös siihen suuntaan. Me haluamme niin Linnanmaasta kuin Kontinkankaastakin hyviä paikkoja opiskelijoille asua, elää ja ennen kaikkea opiskella.

Vaikka edunvalvonta on olemassaolomme vankka perusta, emme ole tietenkään unohtaneet tapahtumia. Ensimmäinen tapahtumamme Talvirieha on tulevana viikonloppuna, ja vapun sekä Preludin suunnittelu on jo käynnistynyt. Olemme tehneet SuperParkin kanssa yhteistyösopimuksen, jotta tänäkin vappuna ja tulevana syksynä olisi opiskelijoille tarjolla enemmän päihteettömiä tapahtumia. Tarkoitus olisi löytää muitakin yhteistyökumppaneita, ja lisätä näin liikunnallisten ja päihteettömien tapahtumien määrää entisestään.  

Toivomme edelleen opiskelijoilta palautetta, niin sähköpostitse kuin anonyymisti nettisivujen palautelomakkeella. Meidän on helpointa kehittää toimintaamme, tuoda ääntänne esille ja olla aidosti kaikkien opiskelijoiden opiskelijakunta, jos tiedämme toiveenne!

Lopuksi haluaisin toivottaa oikein hyvää kevättä kaikille!

Emma Salminen

OSAKOn hallituksen puheenjohtaja 2019

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!