20.8.2018

On siis syksy…

…kuljen Rotuaarin laitaa. Jalat ei kanna, mutta tuulla kyllä jaksaa. Erästä viime aikoina uudelleen hitiksi noussutta klassikkokappaletta mukaillen.

Opiskelijan syksy on erityisen hienoa aikaa. Uudet opiskelijat jännittävät uutta koulua, kavereita ja opettajia. Enimmäkseen toisen vuosikurssin opiskelijoista koostuva joukko innokkaita opiskelijatuutoreita puolestaan jännittää uusien opiskelijoiden kohtaamista.

Syksy on elämänmuutoksen aikaa. Se on kaverisuhteiden solmimista ja uuden oppimista. Jotkut meistä aloittavat kenties jo toista tutkintoaan. Toiset taas ovat ensimmäistä kertaa korkeakoulun portailla.

On tärkeää muistaa, että omasta elämäntilanteestamme huolimatta olemme kaikki kuitenkin yhdessä samassa tilanteessa – uuden alussa. Me opiskelijakunnassa pyrimme muistamaan tämän joka päivä. Olemmehan itsekin olleet joskus aloittavia opiskelijoita ja nähneet ja kokeneet paljon.

Olemme olemassa vain ja ainoastaan teitä varten. Meidän pieni, mutta pippurinen porukkamme tekee hartiavoimin töitä paremman opetuksen, viihtyvyyden ja hyvinvoinnin eteen. Niin nuorille kuin varttuneemmillekin.

Jos mikä tahansa asia koulunkäynnissä, jaksamisessa tai elämässä yleensä askarruttaa, voit kääntyä meidän puoleen. Jos emme pysty suoraan tarjoamaan apua, niin ohjaamme sinut keskustelemaan oikean tahon kanssa.

Tee opiskeluajastasi juuri itsesi näköinen

Opiskeluaika on kokonaisvaltainen kokemus. Se ei ole pelkästään tunnilla istumista ja tentteihin lukemista. Se on elämyksiä, kokemuksia ja hauskanpitoa.

Minä itse olin ennen Oamkiin tuloani passiivinen ja vähän ujokin. Lukiossa mieleni teki osallistua oppilaskunnan toimintaan, mutten viitsinyt. En halunnut tehdä itsestäni numeroa. En kehdannut.

Lukion jälkeen pidin pari välivuotta ja mietin, mitä haluan elämältäni. Ymmärsin, etten halua miettiä enää, että ”olisiko pitänyt”. Hain kouluun, pääsin sisään ja päätin lähteä kaikkeen mukaan, mikä eteeni avautuu.

Sen jälkeen olen toiminut OSAKOn ylintä päätösvaltaa käyttävässä edustajistossa, oman koulutusalajärjestöni hallituksessa talousvastaavana, varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana ja nyt OSAKOn hallituksen puheenjohtajana. Siinä sivussa olen tutustunut kymmeniin, jollei satoihin ihmisiin. Hauskanpitoakaan en ole unohtanut.

On ollut mahtava matka nähdä, kuinka opiskelijavaikuttaminen toimii. En sano, että tämä polku sopisi kaikille, mutta suosittelen pitämään silmät ja korvat avoinna. Koskaan ei tiedä, milloin joku mielenkiintoiselta vaikuttava juttu muodostuu oikeaksi huippuhommaksi, kun vain uskaltaa hypätä mukaan.

Kaikesta huolimatta, muistakaa myös rentoutua. Me ja muut opiskelijajärjestöt Oulussa järjestämme paljon erilaisia tapahtumia ja bileitä.

Ensimmäisinä osaltamme mainittakoon ensi viikolla järjestettävä Tour d’Oulu -rastisuunnistus jatkobileineen, ja 6.9. vietettävät Oamkin lukuvuoden avajaiset ja iltajuhla Preludi, jossa erittäin opiskelijaystävälliseen hintaan esiintyy tänä vuonna hittejä toisensa perään nikkaroiva Spekti!

 

Nauttikaa opiskeluvuosistanne, ja käyttäkää kaikki tilaisuudet hyödyksi. Vielä kerran: Tervetuloa Oamkiin!

 

Anttijussi Ripaoja

OSAKOn hallituksen puheenjohtaja

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!