6.7.2020

Opiskelija: muista hakea asumistuen tarkistusta!

Asumistuki tarkastetaan vähintään vuosittain, kun sen myöntämisestä tai edellisestä tarkastuksesta on kulunut vuosi. Kela muistuttaa tarkistuksen hakemisesta kirjeellä noin kuukautta ennen tarkistusajankohtaa. Tarkistusta voi hakea kätevästi verkossa, tai lomakkeella AT1.

Asumistuen tarkistusta tulee hakea mahdollisimman pian. Jos asumistuen vuositarkastus on esimerkiksi 1.8., hakemuksen pitää olla Kelassa viimeistään 15.7. Määräaika hakemuksen toimittamiseen ilmenee Kelan lähettämästä kirjeestä.

Jos et hae asumistuen tarkistusta ajoissa, asumistuki lakkautetaan. Lakkautuksesta lähetetään kotiin päätös, jonka jälkeen on vielä mahdollista hakea tarkistusta. Kannattaa kuitenkin toimia nopeasti, sillä asumistuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemiskuukautta edeltävän kuukauden alusta.

Asumistukeen tulee hakea välitarkistusta, jos omat tai ruokakunnan jäsenen olosuhteet muuttuvat. Olosuhteen muutoksia ovat esimerkiksi tulojen nousu tai lasku, muuttaminen uuteen asuntoon tai muutokset ruokakunnan kokoonpanossa.

Lisätietoja asumistuen tarkistuksesta Kelan sivuilta.

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!