13.3.2020

OSAKO seuraa korona-tilannetta ja noudattaa viranomaisten ohjeita

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO seuraa ajankohtaista korona-tilannetta aktiivisesti ja toimii viranomaisten ohjeiden sekä Oamkin suositusten mukaisesti.

Ajantasaiset ohjeet Koronaviruksesta ja varautumisesta Oamkissa

Oulun ammattikorkeakoulu on julkaissut ohjeet opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ne sisältävät hyödyllisiä linkkejä viranomaisten sivuille, yhteystietoja sekä tietoa viruksesta, matkustamisesta, tartunnan ehkäisystä. Lisäksi löytyy ohjeita vaihdossa oleville sekä ohjeet siihen, miten toimia, jos epäilee saaneensa virusinfektion.

”Koronavirustartuntaa ja muita hengitystieinfektioita voi parhaiten ehkäistä hyvällä käsihygienialla. Pese kätesi huolellisesti ja usein vedellä ja saippualla. Mikäli näitä ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta on saatavilla Oamkin kampuksilla.”

Oikeaoppiseen käsienpesuun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. THL:n sivut ovat olleet ruuhkautuneita, joten tässä kuvallinen ohje oikeaoppiseen pesuun.

Kuvallinen käsienpesuohje
Lähde: https://medituote.fi/diversey-ohjeet-ja-suunnitelmat-16118.html

Oamkin ohjeet koronavirukseen ja varautumiseen kokonaisuudessaan löytyy Oivassa:  https://oiva.oamk.fi/ajankohtaista/uutiset/?kieli=fi&kid=68&id=64660

Myös Oamkin tarkennus ohjeisiin on intrassa: https://oiva.oamk.fi/ajankohtaista/uutiset/?kieli=fi&kid=68&id=64824

Oamkin julkiset koronasivut: oamk.fi/koronavirus

OSAKO jatkaa tilanteen seuraamista

Seuraamme tilannetta ja sen kehittymistä aktiivisesti, ja olemme yhteydessä Oamkiin sekä Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKiin. OSAKO haluaa toimia vastuullisesti ja opiskelijoidemme terveys ja turvallisuus edellä. Pyrimme osaltamme pitämään opiskelijoita ajan tasalla tilanteesta ja mahdollisista muutoksista.

Muutoksia opiskelijatapahtumiin

Suomen hallitus tiedotti eilen yleisötapahtumien rajoituksista ja suosituksista. Myös Oamk peruu isot tapahtumat ja seminaarit toukokuun loppuun asti, ja joitain opiskelijatapahtumiakin on jo peruutettu Oulussa. Valitettavasti OSAKO peruu tämän lauantain 14.3. Ranuan retken. Kevään muista tapahtumista ei ole vielä tehty päätöksiä, mutta viestimme niistä, kun päätökset ovat tiedossa.

Muistakaa pestä käsiä ja yskiä kainaloa kohden! Vaikka ette itse kuuluisi riskiryhmään, voitte hyvin kohdata jonkun, joka kuuluu.

Lisätietoja:

Anni Pirttimaa
OSAKOn hallituksen puheenjohtaja
anni.pirttimaa@osakoweb.fi
+358 50 317 4937

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!