17.8.2020

Tieni OSAKOn hallitukseen

OSAKOn hallituksen varapuheenjohtaja kertoo, kuinka päätyi pestiinsä sekä avaa fiiliksiään tulevasta syksystä.

Pian tulee kuluneeksi jo vuosi siitä, kun päätin hakea OSAKOn edustajistoon. Olin siinä vaiheessa kiinnostunut myös OSAKOn hallituksesta, mutta tiesin, että keväästä 2020 tulee minulle hyvin kiireinen, joten lopulta päätin jättää hakemisen seuraavaan vuoteen. Sitten, minulle yllättäen, OSAKOn hallituksen puheenjohtaja Pirttimaa erosi tehtävistään. OSAKOn sääntöjen mukaan tämä tarkoitti myös sitä, että koko hallitus eroaa tehtävistään.

Koska olin valmiiksi kiinnostunut hakemaan hallitukseen ja tiesin, että haluan hakea nimenomaan hallituksen varapuheenjohtajaksi, päätin kysellä vielä kokemuksia kahdelta henkilöltä, jotka olivat kyseistä pestiä viimeksi hoitaneet. Olin kuitenkin tässä vaiheessa tehnyt päätökseni. Sitten saapuikin 20.5. ja sinä päivänä edustajisto valitsi OSAKOlle uuden hallituksen. Uusi hallitus sai neljä uutta ja kolme jatkavaa jäsentä.

Itselleni, ajankohta ei kuitenkaan ollut mitä parhain, koska olin hyvin kiinni töissä ja koulutehtäviä oli enemmän, kuin kerkesin kiireiseen aikatauluuni sovittamaan. Tämän lisäksi kesäloma koulusta oli juuri alkamassa. Vain viikko uuden hallituksen muodostamisen jälkeen, oli aika järjestäytyä. Järjestäytymiskokous jätti minulle todella hyvän ensivaikutelman hallituksestamme ja siitä asti olen odotellut, että pääsen oikeasti aloittamaan työskentelyn OSAKOssa.

Ensimmäisiin asioihin, mitä pääsin tekemään hallituksen varapuheenjohtajana, kuului matka Suomen opiskelijakuntien liiton, eli SAMOKin järjestämään Syysstarttiin. Mukanani olivat hallituksen puheenjohtaja Sami ja edustajiston varapuheenjohtaja Kristjan. Tapahtuma piti sisällään kiinnostavia koulutuksia, sekä pääsin ensimmäistä kertaa tapaamaan myös muiden opiskelijakuntien edustajia. Pian tämän jälkeen koitti uuden hallituksen perehtymispäivä, josta päästäänkin sitten tähän hetkeen.

Tämän blogin julkaisuhetkellä, uudet opiskelijat ovat juuri aloittamassa taipaleensa Oulun ammattikorkeakoulussa. Tämä syksy tulee kuitenkin olemaan hyvin poikkeuksellinen aiempiin vuosiin nähden ja se tulee sisältämään paljon epätietoisuutta. Kuitenkin me, opiskelijakuntana, teemme kaikkemme, että tästä syksystä tulisi mahdollisimman onnistunut.

– Hannu Halonen , OSAKOn hallituksen varapuheenjohtaja

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!