Vaalit

Millaisia tapahtumia OSAKO järjestää? Paljonko lukuvuositarra maksaa? Kuka pääsee OSAKOn hallitukseen? Kuka edustaa opiskelijoita Oamkin hallinnossa?

OSAKOn edustajistovaaleissa opiskelijat valitsevat keskuudestaan 25 edustajaa ja heille varajäsenet. Jokainen OSAKOn jäsen on oikeutettu sekä asettumaan ehdolle, että äänestämään. Seuraavat edustajistovaalit järjestetään syksyllä 2021.

Käytä ääntäsi ja vaikuta!

mikä edustajisto?

Opiskelijakunnan 25-henkinen edustajisto tekee suurimmat päätökset opiskelijakunnan toimintaa koskien. Se, miten OSAKO aikansa ja rahansa käyttää ja mitä asioita se ajaa, on edustajistosta kiinni.

Edustajiston puheenjohtaja johtaa koko opiskelijakuntaa. Edustajisto myös ohjaa OSAKOn hallitusta sen työssä. Hallitus hoitaa tehtäväänsä täyspäiväisesti, mutta edustajisto kokoontuu ainoastaan tarpeen mukaan – käytännössä kymmenisen kertaa vuodessa. Edustajiston jäsenet voivat siis jatkaa opintojaan normaalisti.

kuinka äänestän?

Edustajistovaalit järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2021. Äänioikeutettuja ovat kaikki OSAKOn jäsenet. Jos opiskelijakortissasi on voimassaoleva tarra, olet jäsen. Äänioikeutetuille lähetetään jäseneksi liittymisen yhteydessä Kide.app -verkkokauppaan ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen linkki verkkosivulle, jolla he voivat käyttää äänioikeuttaan.

Äänioikeutettuja ovat kaikki jäsenmaksun maksaneet. Jos liityt jäseneksi vasta äänestyspäivien aikana, otathan huomioon, että nettipankkimaksut eivät näy rekisterissämme saman tien. Piipahda siis kuitin kanssa OSAKOn toimistolla varmistamassa, että saat äänestyslinkin.

miten asetun ehdolle?

Ehdolle voit lähteä joko sitoutumattomana, liittymällä olemassa oleviin vaaliliittoihin tai perustamalla oman liiton. Se, mitä liittoja vaaleissa on mukana, vaihtelee vuosittain. Oma idea kannattaakin esittää rohkeasti. Alkuun pääset vaikkapa nykyisemällä hihasta nykyisten edustajistoryhmien puheenjohtajia. Voit myös käydä koulutusalajärjestösi toimistolla juttelemassa oman alasi edustuksesta.

Lisätietoja edustajistossa toimimisesta voit kysyä edustajiston puheenjohtajalta ja vaaleista OSAKOn pääsihteeriltä. Molemmat vastaavat mielellään vaaleja koskeviin kysymyksiin.

Vaalilautakunta

Vaalilautakuntaan kuuluu puheenjohtaja, kuusi jäsentä sekä henkilökohtaiset varajäsenet. Vaalilautakunnan tehtävänä on järjestää OSAKOn edustajistovaali ja muut mahdolliset jäsenäänestykset.

Lautakunta tekee edustajistolle esityksen opiskelijaedustajista ja näiden varajäsenistä Oamkin hallitukseen sekä sen asettamiin toimielimiin. Lautakunta myös valmistelee vaalijärjestyksen ja opiskelijakunnan vaaliohjesäännön edustajiston vahvistettavaksi.

osako henkilö

Marcell Rotán

puheenjohtaja

Muut jäsenet

Benjam Palosaari
Juho Leskelä (varapuheenjohtaja)
Anna Poropudas
Nina Lyytikäinen
Taru Kyllönen
Olli Palokangas

Varajäsenet

Teija Portaankorva
Sara Luttinen
Inka Niskanen
Konsta Vähäkuopus
Niko Posio

Yhteistyössä

Ihanaa olla osakolainen!