Päiväys

Ei kannata hättäillä!

On jälleen se aika vuodesta, kun syyslukukauden alku lähestyy ja uudet opiskelijat alkavat saapua Ouluun. Toki tämänkin syksyn aloitus lähestyy epävarmojen pilvien alla, koska vielä ei tiedetä päästäänkö ns. normaaliin rytmiin lähiopetuksessa vai onko käytössä kenties hybridimalli. Jospa sekin selvinnee vielä ennen kuin syksy käynnistyy.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Vaikka korona tuo tähän syksyyn oman leimansa, on uuden aloittaminen aina epävarmuuksia täynnä. Muistan, kuinka kesällä 2018 hyväksymiskirjeen saatuani aloin järjestellä silloista elämääni uusiksi. Piti löytää asunto Oulusta, pakata tavarat ja samalla hyvästellä se vanha, tuttu ja turvallinen. Eikä sellainen ole aina helppoa, vaikka olisi samalla innoissaan uudesta. On ihan ok tuntea haikeutta ja jännitystä, jopa pelkoa, kunhan ei jää niihin kiinni.

Orientaatioviikon ensimmäisenä päivänä istuin silloisen Kotkantien kampuksen aulassa, ja mietin, että ketähän minun ryhmässäni on: tunnenko ketään, saanko kavereita. Sitten näin ovella tutut kasvot, nimi ei ollut mielessä, mutta kasvot muistin pääsykokeista. Ja siitä se sitten lähti, sain ensimmäisenä päivänä uuden ystävän, jonka kanssa ystävyys on opiskeluvuosien aikana vain syventynyt. Sitä paitsi hyvin nopeasti huomasin, että meidän ryhmämme oli täynnä hyviä, kiinnostavia ja hauskasti erilaisia tyyppejä. Joten ei kannata olla huolissaan, kyllä tuttuja, kavereita ja ystäviä aina löytyy.

Pikkupaikkakunnalta kotoisin olevana huomasin nopeasti, että Oulussa toimii todella hyvin maaseudulle tuntemattomat käsitteet, kuten julkinen liikenne ja kevyenliikenteen väylät. Siksi kannattaa suunnistaa Oulun10:n hakemaan bussikorttia. Samalla, kun ostaa siihen vielä heijastinkotelon, niin et jää talven pimeilläkään kuljettajalta huomaamatta. Ja voihan sen pyöränkin huollattaa kuntoon, jos se on mieluisampi kulkupeli. Nyt, kun korteista puhutaan, niin kannattaa hankkia OSAKOn opiskelijakortti ja siihen OKKL:n (Oulun korkeakoululiikunta) sporttipassi. Tietenkin kannattaa hankkia myös ne kuuluisat opiskelijahaalarit ja alkaa keräillä niihin merkkejä. Voit ottaa mallia, vaikka allekirjoittaneen haalareista, jotka löytyvät kuvasta.

Voisi nopeasti luulla, että uuden aloittaminen uudella paikkakunnalla on jotenkin vaivalloista. Oikeasti Ouluun sujahtaa nopeasti, kun antaa sille mahdollisuuden. Opiskelijaelämään sujahtaa myös nopeasti, sillä erityisesti orientaatioviikoilla tuutorit ovat avustamassa laskeutumista opiskeluun, ja omalla aktiivisuudella pääsee pitkälle. Jos olet samanlainen jokapaikan höylä kuin allekirjoittanut, niin saatat löytää itsesi häärimästä koulutusalajärjestön jutuista tai vaikka OSAKOn edustajistosta.

Aina kannattaa pitää mielessä se, että asiat kyllä järjestyvät. Ei kannata hättäillä!

Kirjoittaja on Johanna Kiviniemi, OSAKOn hallituksen jäsen ja neljännen vuoden medianomiopiskelija. Hänen vastuullaan OSAKOssa ovat sosiaalipolitiikka, kansainvälisyys ja kansainvälinen tuutorointi.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

Työn Taitajat etsii työharjoittelijaa syksylle 2024

Työharjoittelijaksi Suomen vaikuttavimpaan yritys-oppilaitosohjelmaan Työn Taitajiin? Työn Taitajat etsii työharjoittelijaa syksyksi 2024. Työharjoittelija tulee Oulun kaupungille sekä BusinessOulun että sivistys- ja kulttuuripalveluiden palvelukseen. Työn Taitajat on BusinessOulun ja Sivistys- ja

Lue kirjoitus

OSAKOn palveluiden kesäaukioloajat 2024

Muutaman viikon päästä kalenteri kiepsahtaa jo kesäkuun puolelle, ja se tarkoittaa myös meillä OSAKOlla palveluiden siirtymistä kesäaukioloaikoihin. Tästä jutusta löydät kesän aukioloaikamme näppärästi – tervetuloa asioimaan tai vaikka ihan vain

Lue kirjoitus