Päiväys

Ei kannata hättäillä!

On jälleen se aika vuodesta, kun syyslukukauden alku lähestyy ja uudet opiskelijat alkavat saapua Ouluun. Toki tämänkin syksyn aloitus lähestyy epävarmojen pilvien alla, koska vielä ei tiedetä päästäänkö ns. normaaliin rytmiin lähiopetuksessa vai onko käytössä kenties hybridimalli. Jospa sekin selvinnee vielä ennen kuin syksy käynnistyy.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Vaikka korona tuo tähän syksyyn oman leimansa, on uuden aloittaminen aina epävarmuuksia täynnä. Muistan, kuinka kesällä 2018 hyväksymiskirjeen saatuani aloin järjestellä silloista elämääni uusiksi. Piti löytää asunto Oulusta, pakata tavarat ja samalla hyvästellä se vanha, tuttu ja turvallinen. Eikä sellainen ole aina helppoa, vaikka olisi samalla innoissaan uudesta. On ihan ok tuntea haikeutta ja jännitystä, jopa pelkoa, kunhan ei jää niihin kiinni.

Orientaatioviikon ensimmäisenä päivänä istuin silloisen Kotkantien kampuksen aulassa, ja mietin, että ketähän minun ryhmässäni on: tunnenko ketään, saanko kavereita. Sitten näin ovella tutut kasvot, nimi ei ollut mielessä, mutta kasvot muistin pääsykokeista. Ja siitä se sitten lähti, sain ensimmäisenä päivänä uuden ystävän, jonka kanssa ystävyys on opiskeluvuosien aikana vain syventynyt. Sitä paitsi hyvin nopeasti huomasin, että meidän ryhmämme oli täynnä hyviä, kiinnostavia ja hauskasti erilaisia tyyppejä. Joten ei kannata olla huolissaan, kyllä tuttuja, kavereita ja ystäviä aina löytyy.

Pikkupaikkakunnalta kotoisin olevana huomasin nopeasti, että Oulussa toimii todella hyvin maaseudulle tuntemattomat käsitteet, kuten julkinen liikenne ja kevyenliikenteen väylät. Siksi kannattaa suunnistaa Oulun10:n hakemaan bussikorttia. Samalla, kun ostaa siihen vielä heijastinkotelon, niin et jää talven pimeilläkään kuljettajalta huomaamatta. Ja voihan sen pyöränkin huollattaa kuntoon, jos se on mieluisampi kulkupeli. Nyt, kun korteista puhutaan, niin kannattaa hankkia OSAKOn opiskelijakortti ja siihen OKKL:n (Oulun korkeakoululiikunta) sporttipassi. Tietenkin kannattaa hankkia myös ne kuuluisat opiskelijahaalarit ja alkaa keräillä niihin merkkejä. Voit ottaa mallia, vaikka allekirjoittaneen haalareista, jotka löytyvät kuvasta.

Voisi nopeasti luulla, että uuden aloittaminen uudella paikkakunnalla on jotenkin vaivalloista. Oikeasti Ouluun sujahtaa nopeasti, kun antaa sille mahdollisuuden. Opiskelijaelämään sujahtaa myös nopeasti, sillä erityisesti orientaatioviikoilla tuutorit ovat avustamassa laskeutumista opiskeluun, ja omalla aktiivisuudella pääsee pitkälle. Jos olet samanlainen jokapaikan höylä kuin allekirjoittanut, niin saatat löytää itsesi häärimästä koulutusalajärjestön jutuista tai vaikka OSAKOn edustajistosta.

Aina kannattaa pitää mielessä se, että asiat kyllä järjestyvät. Ei kannata hättäillä!

Kirjoittaja on Johanna Kiviniemi, OSAKOn hallituksen jäsen ja neljännen vuoden medianomiopiskelija. Hänen vastuullaan OSAKOssa ovat sosiaalipolitiikka, kansainvälisyys ja kansainvälinen tuutorointi.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

SAMOKin Vuoden Opettaja -äänestys on käynnisstä!

Oamkilainen – tunnetko opettajan, jonka tunneilla hyödynnetään monipuolisia työskentelymenetelmiä? Tai onko opettajasi erityisesti onnistunut hybridiopetuksessa? Onko lehtorisi antanut sinulle tukea koko opintojakson ajan, jotta voit parhaiten menestyä opinnoissasi? Onko juuri

Lue kirjoitus

UniMoven ilmaiset liikuntaneuvonnat starttaavat

Tuntuuko liikunnan aloittaminen vaikealta, mutta kaipaisit lisää liikettä arkeesi? Korkeakouluopiskelijoille ja korkeakoulujen henkilökunnalle liikuntapalveluita tarjoava UniMove lisää palveluihinsa tänä keväänä myös liikuntaneuvonnat, joiden avulla sinäkin voit lisätä hyvinvointia arkeesi helpommin!

Lue kirjoitus

Ystäväperhehaku vuodelle 2023 on nyt auki!

Oululainen tai lähitienoolla asuva – kaipaatko elämääsi enemmän eksotiikkaa, mutta et tahtoisi lähteä sen perässä ihan kaukomaille saakka? Hae mukaan kansainvälisten opiskelijoiden ystäväperhetoimintaan ja nauti kansainvälisyydestä ja uusista ystävistä koti-Oulusta

Lue kirjoitus

Hyvinvointiviikko valtaa Oulun korkeakoulut ensi viikolla

Hyvinvointiviikko on täällä jälleen – ja tällä kertaa kenties suurempana kuin koskaan aiemmin! Niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin hyvinvointia tukeva Hyvinvointiviikko järjestetään viikolla 47 Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla. Pääjärjestäjinä toimivat hyvinvointihanke

Lue kirjoitus