Päiväys

Mielenterveystukea on saatavilla kesälläkin

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Paha olo tai muutokset mielenterveydessä eivät tullessaan katso aikaa eivätkä paikkaa, ja siksi haluamme muistuttaa, että apua ja tukea on saatavilla kesälläkin. Alta löydät esimerkkejä etenkin Oulun alueella vaikuttavista tahoista, joihin voit ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Nimiä klikkaamalla pääset suoraan tahojen verkkosivuille.

Muista, että avun saantia tai tukea ei tarvitse ”ansaita”, eikä tilanteen tarvitse eskaloitua pahimmaksi mahdolliseksi, ennen kuin voit hakeutua avun piiriin. Hae rohkeasti apua matalalla kynnyksellä.

WALK IN -TERAPIA OULU – Maksutonta ja anonyymia keskusteluapua 16-29-vuotiaille Oulun keskustassa (Nuorten Kivijalka, Isokatu 17) keskiviikkoisin klo 15-18. (Huom; kesätauolla 5.7.-19.7.).

MIELI RY – Mieli Ry on koko Suomen laajuudella toimiva mielenterveysjärjestö, joka tarjoaa apua esimerkiksi Sekasin-chatin sekä kriisipuhelinpäivystyksen kautta (we love: puhelinpalvelu päivystää peräti kuudella eri kielellä!). Löydät Mieli ry:n Oulun alueen kriisikeskuksen osoitteesta Kauppurienkatu 23.

YTHS – YTHS Oulun palvelupiste on auki myös kesällä ma-to klo 8-15, pe 8-14. Lisäksi digipalvelut, kuten Selfchat, palvelevat normaalisti.

NYYTI RY – Nyyti Ry on opiskelijoiden mielenterveyttä edistävä järjestö, joka tarjoaa kesällä tukea esimerkiksi ryhmächattien avulla.

SYLI RY – Syömishäiriöliitto SYLI Ry tarjoaa tukea ja infoa syömishäiriöitä sairastaville. Kesällä apua saa niin livenä tukiryhmissä kuin esim. puhelinlinjan kauttakin.

Hyvän Mielen Talo ry – Hyvän mielen talo on oululainen, niin ikään Kauppurienkadulta löytyvä mielenterveysyhdistys, joka tarjoaa mm. tukipalveluita ja -tapaamisia.

Akuutissa tilanteessa voit myös soittaa Oulun kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystykseen numeroon 044 703 6235. Päivystys auttaa ympäri vuorokauden 24/7, jos kohtaat äkillisen vakavan kriisitilanteen, joita ovat esimerkiksi väkivaltatilanteet, onnettomuudet tai muut suuret traumat.

Voit soittaa akuutissa mielenterveyskriisissä myös hätänumeroon. Tärkeintä on, ettet jää yksin.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

OSAKOn jäsenenä pääset nyt leffaan kympillä!

OSAKOn jäsenet voivat tästedes shoppailla Sluupista itselleen leffalippuja elokuvateatteri Stariin huikean huokealla kymmenen euron kappalehinnalla. Lippuja myydään Sluupin aukioloaikoina ja ne käyvät mihin tahansa Starin elokuvanäytökseen. Voit ostaa etuhintaisen lipun,

Lue kirjoitus