Päiväys

On tullut aika heittää hyvästit hyvinvointihanke MOODille – vuodesta 2021 saakka toiminut hanke päättyy

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Yksi tarina tulee päätökseensä, kun OSAKOn hyvinvointihanke MOOD päättyy tänään perjantaina 31.3.2023. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä avustuksella toiminut hanke starttasi tammikuussa 2021, ja sen matkan varrelle on mahtunut monenmoista tapahtumaa – sinäkin olet saattanut piipahtaa esimerkiksi hyvinvointiviikkojen meiningeissä, elokuvateatteri Starissa järjestetyissä leffailloissa tai OSAKOn keittiön vallanneissa kahvihetkissä, joissa on tarjottu milloin vohveleita, milloin laskiaispullia.

Vaikka tapahtumat ovat ehkä olleet projektin näkyvin puoli, on sen päätavoite ollut kokonaisuudessaan moniulotteisempi: MOOD on tähdännyt laaja-alaiseen Oamkin opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen. Erityisesti on pyritty kohentamaan henkistä jaksamista korona-aikana ja sen jälkeen.

Osatavoitteina hankkeessa on ollut mm. järjestää koulutuksia ja tapahtumia, joiden tarkoituksena on ollut auttaa opiskelijoita löytämään keinoja oman jaksamisensa parantamiseksi. Lisäksi projekti on pyrkinyt tutustuttamaan opiskelijoita paremmin toisiinsa, sillä kuten moni on varmasti saanut itsekin kokea, poikkeusaikana ryhmäytyminen on ollut erityisen haasteellista.

Yhteensä MOOD-hankkeen aikana toteutui 64 erilaista koulutusta tai tapahtumaa, joissa kävi yli 3300 osallistujaa. Kuten todettua, tapahtumien kirjo on ollut laaja, ja niitä järjestettäessä on pyritty siihen, että tapahtumapaikat, -teemat ja -ajat palvelisivat opiskelijoita mahdollisimman monipuolisesti. Tarjolla on ollut kulttuurielämyksiä, liikuntaa ja työkaluja mielen hyvinvoinnin tueksi.

Lisäksi hankkeessa on kehitetty opiskelijoille maksuntonta välinelainaamoa, joka on toiminut (ja toimii hankkeen päätyttyäkin) OSAKOn Sluuppi-kioskin yhteydessä. Välinelainaamossa on hankeaikana ollut yhteensä yli 260 lainauskertaa.

Kaiken kaikkiaan MOOD-hankkeen matka on siis ollut ainakin OSAKOn näkövinkkelistä katsottuna äärimmäisen antoisa – toivomme todella, että se on ollut sitä myös teille opiskelijoille. Vaikka hanke päättyy, ei opiskelijoiden hyvinvoinnin tukeminen suinkaan lopu. Tiedostamme, että korona-ajan ja etäopetuksen vaikutukset ovat edelleen vahvasti läsnä monen arjessa. Siksi OSAKO aikoo jatkossakin edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja henkistä jaksamista kaikin mahdollisin käytettävissä olevin resurssein.

Löydät kaikki MOOD-hankkeen järjestämät tapahtumat täältä.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

Työn Taitajat etsii työharjoittelijaa syksylle 2024

Työharjoittelijaksi Suomen vaikuttavimpaan yritys-oppilaitosohjelmaan Työn Taitajiin? Työn Taitajat etsii työharjoittelijaa syksyksi 2024. Työharjoittelija tulee Oulun kaupungille sekä BusinessOulun että sivistys- ja kulttuuripalveluiden palvelukseen. Työn Taitajat on BusinessOulun ja Sivistys- ja

Lue kirjoitus

OSAKOn palveluiden kesäaukioloajat 2024

Muutaman viikon päästä kalenteri kiepsahtaa jo kesäkuun puolelle, ja se tarkoittaa myös meillä OSAKOlla palveluiden siirtymistä kesäaukioloaikoihin. Tästä jutusta löydät kesän aukioloaikamme näppärästi – tervetuloa asioimaan tai vaikka ihan vain

Lue kirjoitus