Päiväys

On tullut aika heittää hyvästit hyvinvointihanke MOODille – vuodesta 2021 saakka toiminut hanke päättyy

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Yksi tarina tulee päätökseensä, kun OSAKOn hyvinvointihanke MOOD päättyy tänään perjantaina 31.3.2023. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä avustuksella toiminut hanke starttasi tammikuussa 2021, ja sen matkan varrelle on mahtunut monenmoista tapahtumaa – sinäkin olet saattanut piipahtaa esimerkiksi hyvinvointiviikkojen meiningeissä, elokuvateatteri Starissa järjestetyissä leffailloissa tai OSAKOn keittiön vallanneissa kahvihetkissä, joissa on tarjottu milloin vohveleita, milloin laskiaispullia.

Vaikka tapahtumat ovat ehkä olleet projektin näkyvin puoli, on sen päätavoite ollut kokonaisuudessaan moniulotteisempi: MOOD on tähdännyt laaja-alaiseen Oamkin opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen. Erityisesti on pyritty kohentamaan henkistä jaksamista korona-aikana ja sen jälkeen.

Osatavoitteina hankkeessa on ollut mm. järjestää koulutuksia ja tapahtumia, joiden tarkoituksena on ollut auttaa opiskelijoita löytämään keinoja oman jaksamisensa parantamiseksi. Lisäksi projekti on pyrkinyt tutustuttamaan opiskelijoita paremmin toisiinsa, sillä kuten moni on varmasti saanut itsekin kokea, poikkeusaikana ryhmäytyminen on ollut erityisen haasteellista.

Yhteensä MOOD-hankkeen aikana toteutui 64 erilaista koulutusta tai tapahtumaa, joissa kävi yli 3300 osallistujaa. Kuten todettua, tapahtumien kirjo on ollut laaja, ja niitä järjestettäessä on pyritty siihen, että tapahtumapaikat, -teemat ja -ajat palvelisivat opiskelijoita mahdollisimman monipuolisesti. Tarjolla on ollut kulttuurielämyksiä, liikuntaa ja työkaluja mielen hyvinvoinnin tueksi.

Lisäksi hankkeessa on kehitetty opiskelijoille maksuntonta välinelainaamoa, joka on toiminut (ja toimii hankkeen päätyttyäkin) OSAKOn Sluuppi-kioskin yhteydessä. Välinelainaamossa on hankeaikana ollut yhteensä yli 260 lainauskertaa.

Kaiken kaikkiaan MOOD-hankkeen matka on siis ollut ainakin OSAKOn näkövinkkelistä katsottuna äärimmäisen antoisa – toivomme todella, että se on ollut sitä myös teille opiskelijoille. Vaikka hanke päättyy, ei opiskelijoiden hyvinvoinnin tukeminen suinkaan lopu. Tiedostamme, että korona-ajan ja etäopetuksen vaikutukset ovat edelleen vahvasti läsnä monen arjessa. Siksi OSAKO aikoo jatkossakin edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja henkistä jaksamista kaikin mahdollisin käytettävissä olevin resurssein.

Löydät kaikki MOOD-hankkeen järjestämät tapahtumat täältä.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

VAPPUVIIKKO 2024

Onko kansa valmis? OSAKOn, Oamkin opiskelijajärjestöjen ja O’Diakon yhdessä puuhaama vappu tulee jälleen, ja se on oleva tänäkin vuonna L-E-G-E-N-D-A-A-R-I-N-E-N! Tänä vuonna juhlia todellakin piisaa, sillä pöhinä päräytetään käyntiin maanantaina

Lue kirjoitus

Opiskelijoiden mielenterveysviikko 2024

Opiskelijoiden mielenterveysviikko on Nyyti Ry:n koordinoima, opiskelijoiden hyvinvointiin keskittyvä valtakunnallinen kampanjaviikko, joka järjestetään ympäri Suomen viikolla 15 eli 8.-14.4. Kampanjaviikon teemana on tänä vuonna yhdenvertaisuus ja sosiaalinen saavutettavuus. Lisätietoa mielenterveysviikosta

Lue kirjoitus