Päiväys

Se on täällä jälleen: Haku OSAKOn hallitukseen vuodelle 2024 on nyt auki!

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Joulu lähestyy ja vuosi vaihtuu pian – ja samalla vaihtuu myös OSAKOn hallitus! Siksipä hallitushaku vuodelle 2024 on nyt auki. Mutta mitä siellä hallituksessa oikein pääseekään puuhaamaan ja miten haetaan mukaan?


Mistä on kyse?

Siinä missä taannoin valittu edustajisto vastaa OSAKOn suuremmista linjoista, huolehtii OSAKOn hallitus puolestaan opiskelijakunnan päivittäisestä toiminnasta yhdessä työntekijöiden kanssa. OSAKOn hallituksen päätehtävä on tuoda jokaisen opiskelijan ääntä kuuluviin.

Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, yhdestä kahteen varapuheenjohtajaa ja neljästä kuuteen jäsentä. Jäsenten tehtävät ovat monipuolisia: Hallituslaisten vastuualueisiin lukeutuu mm. tapahtumien järjestämistä, tuutoritoiminnan sekä kansainvälisten opiskelijoiden koordinoinnista vastaamista, edunvalvontaa sekä monipuolista sidosryhmätyöskentelyä yhteistyökumppaneiden kanssa.

On tärkeää huomioida, että OSAKOn hallitus on niin sanottu työhallitus: Jäsenille maksetaan palkkiota kesä- ja heinäkuuta lukuun ottamatta ympäri vuoden. Hallitusjäsenen palkkio on 500 euroa kuukaudessa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että OSAKOn hallitukseen kuuluminen vaatii ajallisesti melko suurta sitoutumista, mutta hyvällä ajankäytön koordinoinnilla hallitustyön ohessa voi kuitenkin ehtiä myös suorittamaan joitain opintoja ja/tai työskentelemään muissa töissä.

Uusi hallitus jakaa itse omat vastuualueensa hallituksen järjestäytymiskokouksessa. Tämän vuoksi esimerkiksi nykyiset vastuualueet eivät ole pysyviä, vaan niitä voidaan jakaa eri tavoin hallituksen kesken yhteisesti sopimalla. Vastuualueiden nykyisen jakautumisen voi tarkistaa täältä.

Hallitukseen hakeminen

Vuoden 2024 hallitus valitaan edustajiston järjestäytymiskokouksessa maanantaina 4.12.2023. Kokous järjestetään Oamkin Linnanmaan kampuksella Valkama-nimisessä auditoriossa kello 17 alkaen.

Voit hakea hallitukseen kahdella mahdollisella tavalla: Joko lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksesi osoitteeseen osako(at)osakoweb.fi tai asettautumalla ehdolle hallitukseen vasta edustajiston järjestäytymiskokouksessa.

Mikäli lähetät hakemuksen etukäteen, lähetä se MAANANTAIHIN 4.12. KELLO 12 mennessä. Kerro hakemuksessasi seuraavat asiat:

Miksi haet hallitukseen?
Mikä hallituspesti sinua kiinnostaa ja miksi?
Miksi sinut pitäisi valita hallitukseen?
Hallitustyöskentely on paljolti yhdessä tekemistä. Miten kuvailisit tiimityötaitojasi?
Millaista hallitustyöskentelyn kannalta hyödyllistä kokemusta sinulla on?

Huomioi, että sääntömääräinen neuvottelukunta valmistelee edustajistolle esityksen saapuneiden hakemusten perusteella. Mikäli edustajisto ei hyväksy esitystä, se raukeaa ja kokouksessa järjestetään vaalit. Kannattaa siis lähettää hakemus ennakkoon!

Uuden hallituksen toimikausi alkaa tammikuussa 2024. Uudet toimijat perehdytetään toimintaan ja perehdytyksen ajankohdasta sovitaan yhdessä myöhemmin.

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit tiedustella asiasta lisätietoja hallituksen puheenjohtajalta Helena Hirvaskoskelta (helena.hirvaskoski@oamk.fi) tai pääsihteeri Tapio Korhoselta (tapio.korhonen@oamk.fi).

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

Työn Taitajat etsii työharjoittelijaa syksylle 2024

Työharjoittelijaksi Suomen vaikuttavimpaan yritys-oppilaitosohjelmaan Työn Taitajiin? Työn Taitajat etsii työharjoittelijaa syksyksi 2024. Työharjoittelija tulee Oulun kaupungille sekä BusinessOulun että sivistys- ja kulttuuripalveluiden palvelukseen. Työn Taitajat on BusinessOulun ja Sivistys- ja

Lue kirjoitus

OSAKOn palveluiden kesäaukioloajat 2024

Muutaman viikon päästä kalenteri kiepsahtaa jo kesäkuun puolelle, ja se tarkoittaa myös meillä OSAKOlla palveluiden siirtymistä kesäaukioloaikoihin. Tästä jutusta löydät kesän aukioloaikamme näppärästi – tervetuloa asioimaan tai vaikka ihan vain

Lue kirjoitus