Päiväys

Tuutorit opiskelijan tukipilarina

OSAKOn tuutorvastaava pohtii syksyä, opintojen aloittamista ja etäopiskelua erityisesti tuutoroinnin tiimoilta.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Uusi lukuvuosi on lähtenyt käyntiin. Uudet opiskelijat ovat saapuneet kampuksille ja vanhat opiskelijat valuvat pikkuhiljaa takaisin koulunpenkille. Etäopiskelu ja -työskentely ovat luoneet uusia haasteita meille jo aiemmin, mutta nyt ne alkavat tuntumaan normeilta. On aivan tavallista jäädä kuuntelemaan tuntia kotisohvalle ja syödä samalla myöhäistä aamupalaa.

Viime vuonna opiskelunsa aloittaneet olivat uusien haasteiden edessä, kun lukuvuosi näytti lähtevän käyntiin suurimmilta osin etänä. Tänä vuonna on ainakin luvattu, että lähiopetusta jatketaan hybridimallilla. Etäilyä on siis joka tapauksessa luvassa.

Viime vuonna aloittaneista opiskelijoista on koulutettu yli 120 uutta tuutoria tälle lukuvuodelle. Jatkavia tuutoreita on melkein 100. Tuutorit ovat apuna niin opiskeluihin kuin vapaa-aikaankin liittyvissä kysymyksissä. Miten saan kirjastokortin? Mistä näen opintoni? Mikä oli se mukava puisto, jossa vietimme orientaatioviikolla iltaa? Vinkkaisikohan tuutori minulle kaupungin kahviloista?

Tuutoreiden rooli korostuu erityisesti syksyllä, sillä he ovat monesti ensimmäinen linkki opiskelijoille opiskelijaelämään. Siihen kuuluu monta eri osa-aluetta opiskeluista illanrientoihin. Tuutoreilla on paljon vastuuta ja siksi toivon, että jokainen kantaa tuutorin merkkiään luotettavuuden ja rehellisyyden nimissä.

Eivät tuutorit ole ainoastaan uusien opiskelijoiden tukijoita opiskelun tiellä, vaan myös vanhempien konkareiden. Etenkin kokemustuutorit, jotka ovat jatkaneet tuutorointia yli vuoden ajan, ovat tuttuja kasvoja jo aiemmilta vuosilta ja heillä kokemus opiskelusta on karttunut hyvää tahtia.

Tämän vuoden tuutoreiden supervoimana näen takana olevan etäopiskeluvuoden. Monet voivat pitää sitä turhauttavana, mutta sieltä on varmasti saanut ammennettua paljon omaan opiskeluun ja opiskelutaitojen kehitykseen.

Tuutoreille: hyödyntäkää vahvuuksianne. Osa voi tuntua pieniltä ja mitättömiltä asioilta, mutta monesti niistä on valtavasti hyötyä kanssaopiskelijoille.

Tuutoroitavat: uskaltakaa pyytää apua tuutoreilta sitä tarvittaessa. Heidät on valittu ja koulutettu täyttämään juuri tätä tärkeää tehtävää, jotta kouluun laskeutuminen helpottuisi.

Kaikki opiskelijat: nauttikaa tulevasta lukuvuodesta ja luottakaa omiin taitoihinne. Etäopiskelujen sattuessa kohdalle muistakaa, että todennäköisesti vaikein vuosi on jo selätetty. Ja koska siitä selvittiin, selviämme varmasti myös tulevasta.

Syksyisin terveisin,

Linnea Mustonen

OSAKOn tuutorvastaava

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

Työn Taitajat etsii työharjoittelijaa syksylle 2024

Työharjoittelijaksi Suomen vaikuttavimpaan yritys-oppilaitosohjelmaan Työn Taitajiin? Työn Taitajat etsii työharjoittelijaa syksyksi 2024. Työharjoittelija tulee Oulun kaupungille sekä BusinessOulun että sivistys- ja kulttuuripalveluiden palvelukseen. Työn Taitajat on BusinessOulun ja Sivistys- ja

Lue kirjoitus

OSAKOn palveluiden kesäaukioloajat 2024

Muutaman viikon päästä kalenteri kiepsahtaa jo kesäkuun puolelle, ja se tarkoittaa myös meillä OSAKOlla palveluiden siirtymistä kesäaukioloaikoihin. Tästä jutusta löydät kesän aukioloaikamme näppärästi – tervetuloa asioimaan tai vaikka ihan vain

Lue kirjoitus