Päiväys

Tuutorit opiskelijan tukipilarina

OSAKOn tuutorvastaava pohtii syksyä, opintojen aloittamista ja etäopiskelua erityisesti tuutoroinnin tiimoilta.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Uusi lukuvuosi on lähtenyt käyntiin. Uudet opiskelijat ovat saapuneet kampuksille ja vanhat opiskelijat valuvat pikkuhiljaa takaisin koulunpenkille. Etäopiskelu ja -työskentely ovat luoneet uusia haasteita meille jo aiemmin, mutta nyt ne alkavat tuntumaan normeilta. On aivan tavallista jäädä kuuntelemaan tuntia kotisohvalle ja syödä samalla myöhäistä aamupalaa.

Viime vuonna opiskelunsa aloittaneet olivat uusien haasteiden edessä, kun lukuvuosi näytti lähtevän käyntiin suurimmilta osin etänä. Tänä vuonna on ainakin luvattu, että lähiopetusta jatketaan hybridimallilla. Etäilyä on siis joka tapauksessa luvassa.

Viime vuonna aloittaneista opiskelijoista on koulutettu yli 120 uutta tuutoria tälle lukuvuodelle. Jatkavia tuutoreita on melkein 100. Tuutorit ovat apuna niin opiskeluihin kuin vapaa-aikaankin liittyvissä kysymyksissä. Miten saan kirjastokortin? Mistä näen opintoni? Mikä oli se mukava puisto, jossa vietimme orientaatioviikolla iltaa? Vinkkaisikohan tuutori minulle kaupungin kahviloista?

Tuutoreiden rooli korostuu erityisesti syksyllä, sillä he ovat monesti ensimmäinen linkki opiskelijoille opiskelijaelämään. Siihen kuuluu monta eri osa-aluetta opiskeluista illanrientoihin. Tuutoreilla on paljon vastuuta ja siksi toivon, että jokainen kantaa tuutorin merkkiään luotettavuuden ja rehellisyyden nimissä.

Eivät tuutorit ole ainoastaan uusien opiskelijoiden tukijoita opiskelun tiellä, vaan myös vanhempien konkareiden. Etenkin kokemustuutorit, jotka ovat jatkaneet tuutorointia yli vuoden ajan, ovat tuttuja kasvoja jo aiemmilta vuosilta ja heillä kokemus opiskelusta on karttunut hyvää tahtia.

Tämän vuoden tuutoreiden supervoimana näen takana olevan etäopiskeluvuoden. Monet voivat pitää sitä turhauttavana, mutta sieltä on varmasti saanut ammennettua paljon omaan opiskeluun ja opiskelutaitojen kehitykseen.

Tuutoreille: hyödyntäkää vahvuuksianne. Osa voi tuntua pieniltä ja mitättömiltä asioilta, mutta monesti niistä on valtavasti hyötyä kanssaopiskelijoille.

Tuutoroitavat: uskaltakaa pyytää apua tuutoreilta sitä tarvittaessa. Heidät on valittu ja koulutettu täyttämään juuri tätä tärkeää tehtävää, jotta kouluun laskeutuminen helpottuisi.

Kaikki opiskelijat: nauttikaa tulevasta lukuvuodesta ja luottakaa omiin taitoihinne. Etäopiskelujen sattuessa kohdalle muistakaa, että todennäköisesti vaikein vuosi on jo selätetty. Ja koska siitä selvittiin, selviämme varmasti myös tulevasta.

Syksyisin terveisin,

Linnea Mustonen

OSAKOn tuutorvastaava

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

Hyvinvointiviikko valtaa Oulun korkeakoulut ensi viikolla

Hyvinvointiviikko on täällä jälleen – ja tällä kertaa kenties suurempana kuin koskaan aiemmin! Niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin hyvinvointia tukeva Hyvinvointiviikko järjestetään viikolla 47 Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla. Pääjärjestäjinä toimivat hyvinvointihanke

Lue kirjoitus

Syksyn 2022 Going Abroad -apurahahaku on auki!

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO jakaa kaksi kertaa vuodessa Going Abroad -apurahaa ulkomaan vaihtoon tai harjoitteluun lähtevälle opiskelijalle. Syksyn 2022 hakuaika on 11.11.–28.11. Apurahaa voi hakea kuka tahansa OSAKOn jäsen. Apurahan

Lue kirjoitus

Vaalikuulutus: OSAKOn edustajistovaalit 2022

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan vaalilautakunta kuuluttaa EDUSTAJISTOVAALISTA. Edustajistovaaleissa valitaan opiskelijakunta OSAKOn edustajistoon 15–20 edustajaa, sekä enintään saman verran varajäseniä. Vaalikelpoisia ovat kaikki jäsenmaksun suorittaneet OSAKOn jäsenet. Edustajistovaali järjestetään 2.11.2022 klo 12:00-9.11.2022

Lue kirjoitus