Päiväys

Vaihtoon belgiaan, brysseliin

Hei! Olen Teijo 22 v, ja opiskelen liiketaloutta kansainvälisellä puolella toista vuotta. Päätin lähteä vaihtoon näin syksyllä haastavasta tilanteesta huolimatta!

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Tilanne on koko ajan ollut muuttuva, ja oikeastaan missään vaiheessa ei oikein ole tiennyt mitä tapahtuu, joten valmistautuminen vaihtoon oli melko mielenkiintoista. Kuitenkin onni oli puolella ja salli sen, että tänne pääsi. En ole päätöstä lähteä katunutkaan.

Pidemmän aikaa on tullut jo pohdittua, että haluaisin lähteä vaihtoon. En voi muuta kuin suositella lähtemistä erittäin kovasti, vaikka tilanne maailmalla ei ole kovin otollinen. Kannattaa muistaa, että jos jokin epäilyttää, et ole yksin, vaan voit helposti ottaa yhteyttä koululla toimiviin henkilöihin!

Place du Petit Sablon -puistossa

Tilanne Suomessa on eri kuin muualla maailmassa. Kannattaa siis ottaa jo valmiiksi selvää, millä tavalla kohdemaassa, jonne olet miettinyt vaihtoa, tätä tilannetta hoidetaan, ja mitä pitää muistaa. Matkasin tänne Brysseliin, jossa tilanne oli täysi vastakohta Suomeen verrattuna omasta mielestäni. Maskipakko on joka paikassa, missä liikutaan ulkona, isoja kokoontumisia täytyy välttää, tarkat turvavälit on pidettävä yms. Kuitenkin on ollut hienoa huomata, että täällä on mahdollisuuksien mukaan ja rajoituksia kunnioittaen järjestetty eri tapahtumia koulunkin puolesta. Olen päässyt näkemään kaupunkia, ja kuulemaan sen historiasta ja monista rikkaista tapahtumista.

”Muista, tekemättä jääneet asiat kaduttavat eniten!”

Jos mietit, että pitäisikö lähteä niin lähde! Vaikka tilanne maailmalla on outo ja uusi, omalla toiminnalla ja kunnioittamalla rajoituksia reissu onnistuu, ja on unohtumaton. Tietenkin kaikkea mitä normaalisti pääsisi kokeilemaan ei nyt näe/koe. Silti kokemuksena tämä varmasti kasvattaa, ja auttaa tulevaisuudessa tekemään asioita, jotka muuten saattaisivat jäädä kokematta. Vaihtoon lähtö pelotti ja jännitti todella paljon, koska tein reissun yksin, eikä mukana ollut ystäviä tai perhettä. Tietenkin matkustaminen oli myös mielenkiintoista rajoitusten takia. Nykyään on kuitenkin helppoa soittaa ja pitää yhteyttä maailmalla, joten yksin ei todellakaan tarvitse olla!

Place Royale / Koningsplein

Mielessä saattaa pyöriä monia ajatuksia: miten pärjään yksin, saanko kavereita ja miten sopeutua uuteen ympäristöön? Tämä oli itselle ensimmäinen kerta lähteä isommalle reissulle yksin, joten mieli on ollut aika kiemuralla aika ajoin. Kuitenkin täältä on löytänyt kavereita, kunhan on vain itse uskaltanut kokeilla ja mennä eri tapahtumiin, vaikka ne ovat saattaneet vähän jännittää ja tuntua oudoilta. Myöhemmin ajateltuna harmittaisi, jos niihin ei olisi osallistunut.

Brysselin kaupungintalo

Kaiken kaikkiaan oma vaihtoni on vielä melko alussa, ja paljon koettavaa täältä vielä löytyykin. Toivottavasti tilanne hellittäisi ja rajoitukset eivät olisi niin tiukat. Kuitenkin siihen asti muistetaan elää niiden mukaan ja koitetaan nauttia vaikeista olosuhteista huolimatta.

Muista, tekemättä jääneet asiat kaduttavat eniten!

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

Mielenterveystukea on saatavilla kesälläkin

Paha olo tai muutokset mielenterveydessä eivät tullessaan katso aikaa eivätkä paikkaa, ja siksi haluamme muistuttaa, että apua ja tukea on saatavilla kesälläkin. Alta löydät esimerkkejä etenkin Oulun alueella vaikuttavista tahoista,

Lue kirjoitus