Päiväys

Vulcanalia ja preludi yhdistyvät oulun korkeakouluopiskelijoiden yhteiseksi lukuvuoden avajaistapahtumaksi

Oulun yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden lukuvuoden avajaistapahtuma kerää oululaisen korkeakouluyhteisön Oulun Kuusisaaren tapahtumapuistoon 10.9.2021.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Oulussa on aiemmin järjestetty kaksi erillistä korkeakouluopiskelijoiden lukuvuoden avajaistapahtumaa. Oulun yliopiston ylioppilaskunta OYY on järjestänyt Oulun yliopiston lukuvuoden avajaistapahtuma Vulcanalian, joka viimeisinä vuosina keräsi miltei 4000 osallistujaa. Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO on perinteisesti järjestänyt Oulun ammattikorkeakoulun lukuvuoden avajaistapahtuma Preludin, joka on kerännyt jopa 2500 osallistujaa. OYY:n ja OSAKOn yhteiseen avajaistapahtumaan on arvioitu osallistuvan yli 6000 osallistujaa. 

Haluamme tuoda korkeakouluyhteisömme opiskelijat yhteen järjestämällä yhdessä opiskelijakunnan kanssa entistä suuremman ja laadukkaamman kokonaisuuden”, OYY:n hallituksen puheenjohtaja Olli Joki kommentoi avajaistapahtumien yhdistymistä.

Yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat lähentyneet viime vuosien aikana ammattikorkeakoulun siirrettyä toimintojaan Linnanmaan kampukselle. Osa korkeakoulujen palveluista on jo kaikille korkeakouluopiskelijoille yhteisiä. Nyt myös opiskelijayhteisöjä pyritään tuomaan entistä lähemmäs toisiaan. Tapahtuman on tarkoitus edistää opiskelijoiden yhteisöllisyyttä sekä tuoda esiin oululaista opiskelijakulttuuria. 

“OYY:n ja OSAKOn yhteinen lukuvuoden avajaistapahtuma on ollut suunnitteilla jo vuodesta 2019 lähtien, joten on hienoa, että vihdoin tapahtuma on oikeasti toteutumassa. Opiskelijakulttuuri on vahva osa oululaista kulttuuria ja nyt on aika tehdä siitä vieläkin näkyvämpää. Opiskelijat ja oululaisuus näkyvät tapahtumassa monella eri tavalla ja näiden lisäksi tapahtuman arvoja ovat yhteisöllisyys ja ekologisuus”, OSAKOn hallituksen puheenjohtaja Sami Luukela kommentoi.

Tapahtuma koostuu päivällä Linnanmaan kampuksella järjestettävistä messuista sekä Kuusisaaren iltatapahtumasta. Linnanmaalla opiskelijat pääsevät tutustumaan korkeakoulujen piirissä toimiviin järjestöihin sekä tapahtuman yhteistyökumppaneihin. Päivä huipentuu suureen ulkoilmatapahtumaan Kuusisaaren tapahtumapuistossa, jossa opiskelijat pääsevät juhlimaan niin opiskelijoiden tarjoaman ohjelman kuin myös Suomen eturivin artistien johdolla. Tapahtuman nimi sekä tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

“Tapahtumalla on suuri potentiaali kasvaa ja kehittyä yhä suuremmaksi ja jopa monipäiväiseksi, Suomen suurimmaksi korkeakouluopiskelijoiden lukuvuoden avajaistapahtumaksi”, kommentoi OYY:n tapahtumatuottaja Kati Kantonen.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Oulun yliopisto ylioppilaskunta OYY ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO. Oulun yliopiston ylioppilaskunta on noin 12 000 opiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö. Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO on Oulun ammattikorkeakoulussa opiskelevien yhteinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OSAKO on yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnista, johon kuuluu yli 4 500 jäsentä. 

Lisätiedot:

Kati Kantonen
Tapahtumatuottaja, Oulun yliopiston ylioppilaskunta 
kati.kantonen@oyy.fi, 0504078452

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

OSAKOn jäsenenä pääset nyt leffaan kympillä!

OSAKOn jäsenet voivat tästedes shoppailla Sluupista itselleen leffalippuja elokuvateatteri Stariin huikean huokealla kymmenen euron kappalehinnalla. Lippuja myydään Sluupin aukioloaikoina ja ne käyvät mihin tahansa Starin elokuvanäytökseen. Voit ostaa etuhintaisen lipun,

Lue kirjoitus