Päiväys

Ystäväperhehaku vuodelle 2023 on nyt auki!

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Oululainen tai lähitienoolla asuva – kaipaatko elämääsi enemmän eksotiikkaa, mutta et tahtoisi lähteä sen perässä ihan kaukomaille saakka? Hae mukaan kansainvälisten opiskelijoiden ystäväperhetoimintaan ja nauti kansainvälisyydestä ja uusista ystävistä koti-Oulusta käsin!

OSAKOn ja Oamkin järjestämässä ystäväperhetoiminnassa kansainväliset tutkinto-opiskelijat ja oululaiset tai Oulun lähiseutujen perheet saavat tutustua toisiinsa ja toistensa kulttuureihin rennosti ja matalalla kynnyksellä. Perheiden monimuotoisuus otetaan huomioon: mukaan voivat ilmoittautua myös pariskunnat, sinkut, suuret tai pienet perheet – siis kuka tahansa! Ehdottomasti tärkein kriteeri on halu osallistua.

Ystäväperhetoiminnassa toisillensa sopiva perhe ja opiskelija mätsätään hakuprosessin kautta yhteen, ja itse toiminta on ensimmäisen järjestetyn tapaamiskerran jälkeen täysin vapaamuotoista ja -ehtoista. Saatte siis teille valikoituneen opiskelijan kanssa määritellä itse, miltä ystäväperhetoiminta juuri teidän kohdallanne näyttää, ja kuinka usein järjestätte tapaamisia. Toiminnan tulee kuitenkin tapahtua pääosin englannin kielellä.

Ystäväperhetoiminnan tavoitteena on edistää kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden kotoutumista. Opiskeluympäristön ulkopuolella tapahtuva sitoutuminen suomalaiseen arkeen ja kulttuuriin on vaikuttava kokemus opiskelijalle. Lisäksi ystäväperhe saa uutta näkökulmaa ja toimintaa myös omaan arkeensa. Toiminnalla kansainvälistetään Oamkia ja edistetään avoimuutta sekä yhteisöllisyyttä.

Vuoden 2023 ystäväperhetoiminta alkaa tammi-helmikuussa, ja kausi kestää aina elokuuhun saakka. Hakuaika on alkanut tänään 8.12. ja hakea voi kuun loppuun (31.12.) saakka. Valintaprosessi tapahtuu tammikuun aikana, ja hakijoihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti, kun prosessi on saatu päätökseensä.

Lue lisää ystäväperhetoiminnasta täältä ja hae mukaan!

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

Mielenterveystukea on saatavilla kesälläkin

Paha olo tai muutokset mielenterveydessä eivät tullessaan katso aikaa eivätkä paikkaa, ja siksi haluamme muistuttaa, että apua ja tukea on saatavilla kesälläkin. Alta löydät esimerkkejä etenkin Oulun alueella vaikuttavista tahoista,

Lue kirjoitus