Päiväys

Oamkin uusi opiskelija: näin tilaat opiskelijakortin!

Opiskelun aloittaminen tuo mukana monenlaisia muutoksia, jotka luonnollisesti herättävät paljon kysymyksiä. Tyypillisesti uusia opiskelijoita mietityttää mm. opiskelijakortin tilaaminen.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Opiskelijakortin tilatessaan Oulun ammattikorkeakoulun opiskelija liittyy samalla opiskelijakunta OSAKOn jäseneksi. Kortin avulla opiskelijat saavat monenlaisia etuja ja alennuksia, joten ei ihme, että se halutaan käyttöön mahdollisimman nopeasti.

Tässä blogissa käydään askel askeleelta läpi, miten Oamkin uusi opiskelija voi saada opiskelijakortin. Vastaamme samalla muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin opiskelijakorttiin liittyen. Ohjeet jäseneksi liittymiseen sekä jäsenyyden jatkamiseen löytyvät lisäksi täältä: http://osakoweb.fi/liity-jaseneksi/

Löydät blogista vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

Mitä hyötyä opiskelijakortista on?
Milloin voin tilata opiskelijakortin?
Miten tilaan opiskelijakortin?
Voinko maksaa opiskelijakortin käteisellä tai noudon yhteydessä?
Mitä jos en pääse hakemaan opiskelijakorttia?
Mikä mobiiliopiskelijakortti?
Miten hankin sporttipassin?
En löytänyt vastausta kysymykseeni. Mistä saan apua?

MITÄ HYÖTYÄ OPISKELIJAKORTISTA ON?

Opiskelijakunta OSAKOn jäsenenä opiskelijakorttisi toimii virallisena opiskelijakorttina, joka todistaa opiskelijastatuksesi valtakunnallisesti. Lisäksi se toimii OSAKOn jäsenkorttina. Opiskelijakortista on käytännössä monenlaisia hyötyjä, kuten esimerkiksi:

OPISKELIJAEDUT- JA ALENNUKSET

Monet yritykset tarjoavat opiskelijoille erilaisia etuja ja alennuksia. Nettisivuiltamme löydät listattuna suuren määrän etuja. Näiden lisäksi pääset käsiksi lukuisiin Slice.fi:n kertakäyttöisiin ja jatkuviin etuihin Pivo-mobiilikortin Edut-osiossa. (Lisää mobiiliopiskelijakortista alempana) Kaikkia etuja on mahdotonta opetella ulkoa, ja ne saattavat myös päivittyä välillä, joten paras tapa on kysäistä opiskelijatarjouksista aina asioidessaan jossakin liikkeessä tai ravintolassa- erityisesti opiskelijakaupungeissa. https://www.youtube.com/embed/No9EiLJtAtI

OPISKELIJAHINTAINEN LOUNAS

Opiskelijakorttia näyttämällä olet oikeutettu Kelan tukemaan opiskelijahintaiseen lounaaseen. Oamkin kampuksilla palvelevien ravintoloiden lisäksi voit syödä lounaan opiskelijahintaan missä tahansa ravintolassa, joka tarjoaa opiskelijalounasta. Tämä kannattaa pitää mielessä esimerkiksi kotimaan opiskelijakaupungeissa matkustaessa. Myös Oulun keskustassa palvelee Unirestan ravintola Pekuri.

MATKUSTA HALVEMMALLA

OSAKOn opiskelijakortti oikeuttaa VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin. Opiskelijana saat kaukoliikenteen junissa -30 % alennuksen peruslipuista, säästölipuista sekä kaukoliikenteen sarjalipuista. Lähiliikenteen junissa alennus on -50 %. Matkahuollon bussiliikenteessä opiskelija-alennukset vaihtelevat bussiyrittäjien hinnoittelun mukaan.

OPISKELIJAKORTTI = KIRJASTOKORTTI

Voit yhdistää opiskelijakorttisi Oamkin kirjaston järjestelmään, jolloin voit käyttää opiskelijakorttia myös kirjastokorttina. Kätevää!

OSAKON PALVELUT

Opiskelijakunta tarjoaa jäsenilleen erilaisia palveluita. Voit esimerkiksi lainata OSAKOn välinevarastosta ilmaiseksi urheilu- ja retkeilytarvikkeita. Lisäksi voit vaihtoon tai ulkomaan harjoitteluun lähtiessäsi hakea Going Abroad -apurahaa vastineeksi vaihtomarkkinointiin osallistumisesta. Järjestämme lisäksi erilaisia tapahtumia ja koulutuksia, joihin jäsenet pääsevät halvemmalla tai jopa ilmaiseksi.

VAIKUTTAMISEN PAIKKA

Opiskelijakortin omistajana olet opiskelijakunnan jäsen, jolloin saat myös oikeuden vaikuttaa opiskelijakunnan toimintaan. Syksyisin järjestettävissä edustajistovaaleissa valitaan edustajisto, joka käyttää opiskelijakunnassa ylintä päätösvaltaa. Edustajisto päättää opiskelijakunnan toimintasuunnitelmasta sekä budjetista, eli käytännössä esimerkiksi siitä, millaisia tapahtumia OSAKO järjestää tai paljonko lukuvuositarra maksaa. Kaikilla jäsenillä on oikeus sekä äänestää, että asettua ehdolle edustajistovaaleissa.

SIRULLINEN KORTTI

Opiskelijakortissa on integroituna siru, joka mahdollistaa sille monenlaisia käyttötapoja. Kortin avulla voi esimerkiksi kirjautua tulostimille ja läppärilainaamoille. Käytännössä ei ole vielä 100 % varmaa, mikä kaikki tulee syksyllä olemaan mahdollista. Opiskelijakuntana pyrimme tietysti vaikuttamaan siihen, että korttimme hyödyttää jäseniämme mahdollisimman monipuolisesti.

MILLOIN VOIN TILATA OPISKELIJAKORTIN?

Uuden lukuvuoden opiskelijakortit ovat myynnissä nyt. Voit tilata opiskelijakortin, kun olet:

 1. Ottanut opiskelupaikan vastaan
 2. Ilmoittautunut lukuvuodelle 2021-2022
 3. Saanut opiskelijatunnuksesi (ohjeet löydät täältä https://it.oamk.fi/11260)

Huomaathan, että tunnuksia voi hakea heinäkuun alusta alkaen ja vasta, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut lukuvuodelle. Lukuvuodelle ilmoittautumisen jälkeen menee 2-3 arkipäivää, ennen kuin tunnukset voi hakea. Jos tunnusten hakeminen ei onnistu, tarkista ensin ilmoittautumisesi Opintopolku-palvelusta. Jos tunnusten kanssa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä Oamkin ICT-tukeen helpdesk@oamk.fi.

MITEN TILAAN OPISKELIJAKORTIN?

Kun tilaat opiskelijakortin, liityt samalla opiskelijakunta OSAKOn jäseneksi. Opiskelijakortti on siis samalla opiskelijakunnan jäsenkortti. Jäseneksi liittyminen ja opiskelijakortin tilaaminen tapahtuu verkossa. Uutena opiskelijana jäsenyyden lisäksi tulee ostaa fyysinen kortti. Voimassa olevan kortin tunnistaa siitä, että siihen on kiinnitetty lukuvuositarra, joka ilmaisee mihin asti jäsenyys on voimassa. Esim. tarra, jossa lukee 9/2022 on voimassa syyskuun 2022 loppuun asti.

OSAKOn opiskelijakortti

Ennen tilausprosessin aloittamista varmista, että sinulla on itsestäsi digitaalinen jpg-formaatin passikuvamainen kuva, joka on kooltaan max. 30 MT. Jos sinulla ei vielä ole tällaista kuvaa, voit ottaa sen helposti, vaikka puhelimen kameralla. Kortin tilaaminen etenee seuraavasti:

 1. Siirry Kide.appin nettikauppaan: https://kide.app/products/6d90c5ea-e924-408b-b0e9-1d052495bdb9
 2. Luo Kide.app-tunnukset tai kirjaudu Facebook-tunnuksillasi
 3. Kun yrität lisätä ostoskoriisi jäsenyyttä tai pelkkää fyysistä korttia, järjestelmä pyytää sinua tunnistautumaan Oamkin Haka-tunnuksilla. Kirjaudu niillä sisään ja täytä pyydetyt tiedot. Aikaisemmin mainittu kuva ladataan myös tässä vaiheessa
  HUOM! Jos haluat myöhemmin ladata Pivon digitaalisen opiskelijakortin, syötä myös henkilötunnuksesi
 4. Tarkista syöttämäsi tiedot huolellisesti, ja oikolue ne varmuuden vuoksi pariin kertaan. Väärin täytetyistä tiedoista korttiin siirtyy virheellisiä tietoja. Virheitä sisältäviä kortteja ei luovuteta, vaan tällöin joudutaan painamaan kokonaan uusi kortti
 5. Valitse haluamasi jäsenkausi. Liittyessäsi jäseneksi ensimmäisen kerran valitse vaihtoehto, joka sisältää myös itse kortin. Kannattaa ostaa koko lukuvuoden jäsenyys kerrallaan, sillä se tulee halvemmaksi
 6. Jos et pääse noutamaan korttia, tai haluat sen muuten toimitettuna, lisää myös postitus
 7. Valitse haluamasi maksutapa. Voit maksaa pankki/luottokortilla tai MobilePaylla
 8. Kun olet maksanut ostoksesi, voimassa oleva jäsenyytesi ilmestyy ”Lompakko” -sivun ”Jäsenkorttisi” -osioon
  HUOM! Tämä ei kuitenkaan ole digitaalinen jäsenkorttisi, vaan tämän avulla pystyt lunastamaan jäsenyyteesi kuuluvan jäsentarran opiskelijakorttiisi
 9. Kun kortti on saapunut ja noudettavissa, saat siitä tiedon sähköpostiisi. Viestissä lukee, mistä kortin voi noutaa. Jos tilasit postituksen, kortti saapuu ilmoittamaasi osoitteeseen

VOINKO MAKSAA OPISKELIJAKORTIN KÄTEISELLÄ TAI NOUDON YHTEYDESSÄ?

Valitettavasti maksaminen onnistuu ainoastaan opiskelijakortin tilausprosessin yhteydessä Kide.appin kautta joko pankki/luottokortilla tai MobilePaylla. Siispä maksaminen käteisellä tai vasta korttia noudettaessa ei onnistu.

MITÄ JOS EN PÄÄSE HAKEMAAN OPISKELIJAKORTTIA?

Jos et pääse noutamaan opiskelijakorttia, voit tilata sille postituksen Kide.appissa kortin tilauksen yhteydessä. Korttia odotellessa voit myös ottaa käyttöön Pivon mobiiliopiskelijakortin.

MIKÄ MOBIILIOPISKELIJAKORTTI?

Opiskelijakunta OSAKOn jäsenenä saat käyttöösi Pivon digitaalisen opiskelijakortin. Digitaalinen opiskelijakortti on yhtä virallinen kuin fyysinen kortti. Se kulkee kätevästi mukana silloinkin, jos satut unohtamaan perinteisen fyysisen kortin kotiin. Lisäksi Pivo-opiskelijakortin Edut-osiosta löytyy hurja määrä erilaisia Slice.fi:n tarjoamia etuja ja alennuksia, joihin pääset käsiksi vain Pivon kautta.

Voit ottaa digikortin käyttöön jo ennen fyysisen kortin saapumista, kunhan olet maksanut jäsenmaksun. Huomaathan, että tietojen siirtymiseen voi mennä muutama tunti. Joten jos mobiilikortin käyttöönotto ei onnistu ihan heti, odota rauhassa pari tuntia ja kokeile sitten uudestaan. Tarkista myös, että olet syöttänyt henkilötunnuksesi Kide.appin tietoihin.

Näin otat Pivon mobiiliopiskelijakortin käyttöön:

 1. Lataa Pivo sovelluskaupasta (iOS/Android) puhelimeesi.
 2. Ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
 3. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse opiskelijajärjestösi.
 4. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita.

MITEN HANKIN SPORTTIPASSIN?

Usein uusia opiskelijoita kiinnostaa Oulun korkeakoululiikunnan sporttipassin hankkiminen. Sporttipassi toimii pääsylippuna korkeakoululiikunnan tarjontaan: ryhmäliikuntatunneille, kuntosali- ja palloiluvuoroille sekä liikuntakursseille. Sporttipassilla saa myös tuntuvia alennuksia yhteistyökumppanien palveluista.

Sporttipassi on henkilökohtainen ja se on voimassa lukuvuoden tai lukukauden kerrallaan. Koko lukuvuoden ja syksyn Sporttipassit tulevat myyntiin elokuun loppupuolella ja kevätpassit joulukuun alussa. Palveluihin on mahdollista tutustua maksutta syys- ja kevätkauden kaksi ensimmäistä viikkoa. Tutustuminen ei koske liikuntakursseja tai yhteistyökumppaneiden tarjontaa.

Oamkin opiskelijana voit ostaa ja maksaa sporttipassin OKKL:n verkkosivujen kautta: https://www.oulunkorkeakoululiikunta.fi/fi/tarjonta?kategoria=423&laji=424. Sporttipassina toimii tarra, joka liimataan kiinni opiskelijakorttiin tai muuhun kuvalliseen henkilökorttiin. Tarran voi maksamisen jälkeen noutaa OSAKOn toimistolta tai OSASTOn palvelupisteeltä.

EN LÖYTÄNYT VASTAUSTA KYSYMYKSEENI. MISTÄ SAAN APUA?

Mikäli et löytänyt tästä blogista etsimääsi infoa, kannattaa vielä tutustua verkkosivuihimme: http://osakoweb.fi/.

Voit myös ottaa meihin yhteyttä kysymyksien kanssa esimerkiksi lähettämällä kysymyksesi osoitteeseen osako@osakoweb.fi tai käyttämällä verkkosivujen yhteydenottolomaketta yhteystiedot-sivulla (skrollaa alas asti).

OSAKOn toimisto palvelee kesän 2021 ajan (30.7. asti) aina keskiviikkoisin klo 10-15. Päivystysaikana olemme suoraa tavoitettavissa verkkosivuemme chatin kautta. Voit lähettää viestisi ja kysymyksesi myös OSAKOn Instagramissa tai Facebookissa.

Jaa internetissä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Lisää juttuja

Työn Taitajat etsii työharjoittelijaa syksylle 2024

Työharjoittelijaksi Suomen vaikuttavimpaan yritys-oppilaitosohjelmaan Työn Taitajiin? Työn Taitajat etsii työharjoittelijaa syksyksi 2024. Työharjoittelija tulee Oulun kaupungille sekä BusinessOulun että sivistys- ja kulttuuripalveluiden palvelukseen. Työn Taitajat on BusinessOulun ja Sivistys- ja

Lue kirjoitus

OSAKOn palveluiden kesäaukioloajat 2024

Muutaman viikon päästä kalenteri kiepsahtaa jo kesäkuun puolelle, ja se tarkoittaa myös meillä OSAKOlla palveluiden siirtymistä kesäaukioloaikoihin. Tästä jutusta löydät kesän aukioloaikamme näppärästi – tervetuloa asioimaan tai vaikka ihan vain

Lue kirjoitus